Debiteurenbeheer

Introductie

Debiteurenbeheer

U wilt natuurlijk dat uw facturen zo snel én volledig mogelijk betaald worden. Om hier overzicht op te houden is er debiteurenbeheer nodig. U kunt dit zelf doen, maar besteedt u uw tijd liever aan andere zaken?

Dan kunt u uw debiteurenbeheer ook uitbesteden aan Fair Collect. Dit gaat eenvoudig doordat er een API-koppeling aangelegd kan worden. Dit is een koppeling waarbij onze systemen gekoppeld kunnen worden aan die van u. Bovendien hoeft uw klant zo niet te weten dat u uw debiteurenbeheer heeft uitbesteed. Indien gewenst kunnen wij dit beheer doen vanuit uw naam.

Business people discussing plans

Maatwerk

Debiteurenbeheer = Maatwerk

Debiteurenbeheer is maatwerk. Elk bedrijf is anders. Hier houden wij rekening mee als wij het debiteurenbeheer voor u doen. Het debiteurenbeheer stemmen wij af op uw wensen en werkwijze:

Facturen

Wij sturen facturen namens uw organisatie. Door middel van de API-koppeling kunnen wij deze laten aansluiten op uw huisstijl

Betalingsherinneringen

Wij versturen betalingsherinneringen namens u als de factuur niet binnen de gestelde betalingstermijn wordt betaald.

Aanmaningen

Als de betaling alsnog uitblijft, dan sturen wij een aanmaning naar uw debiteur

Telefonisch contact

Ook nemen wij geregeld telefonisch contact op met uw debiteuren als er een betaling nog niet is voldaan

Discussing busines report

Een korte uitleg

Wat is debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer is meer dan alleen facturen uitsturen. Het heeft alles te maken met de afspraken, regels en financiële maatregelen waarmee u werkt. Het is een compleet proces dat begint met factureren, misschien – helaas – eindigt met incasseren en alles wat hier tussenin zit. Een duidelijk en efficiënt debiteurenbeheer is noodzakelijk als u een financieel gezond bedrijf wilt leiden, maar het vraagt vaak ook veel tijd en energie.

De voordelen

De Voordelen van Debiteurenbeheer

Denkt u eraan om uw debiteurenbeheer uit te besteden aan Fair Collect? Wij zetten de voordelen graag voor u op een rij.

Tijdbesparend

U bent uw kostbare tijd niet meer kwijt aan het nabellen van uw debiteuren als deze nog niet hebben betaald. Zo hoeft u zich uitsluitend richten op de corebusiness van uw bedrijf.

Kostenbesparend

Als u uw debiteurenbeheer uitbesteedt, dan bespaart u kosten. U heeft namelijk niet de vaste lasten voor een extra werknemer, maar betaalt naar de hoeveelheid werk.

Specialistische Kennis

Debiteurenbeheer is eigenlijk een vak apart. Als u een specialist inschakelt, dan weet u zeker dat het goed gebeurt.

Behouden Goede Klantrelatie

Soms kunnen ondernemers gefrustreerd raken als er wanbetalers in het spel zijn. Schakelt u Fair Collect in voor uw debiteurenbeheer? Dan zorgen wij ervoor dat er betaald wordt maar behoudt u intussen uw goede klantrelatie doordat wij vriendelijk handelen vanuit uw naam.

Sneller betaald

Doordat wij een incassobureau zijn, weten wij hoe wij debiteuren het beste op een positieve en vriendelijke manier kunnen benaderen. Zo is het mogelijk dat wij uw vordering sneller innen, wat weer een positief effect heeft op uw werkkapitaal.

Up 2 date

U bent altijd op de hoogte

Uitbesteden

Debiteurenbeheer uitbesteden

Heeft u een goedlopend bedrijf, dan kan het debiteurenbeheer er wellicht bij inschieten. Simpelweg omdat het debiteurenbeheer u veel tijd kost die u liever in de andere aspecten van uw bedrijf steekt. Het gevolg: u heeft geen overzicht meer in uw financiën en facturen blijven misschien onbetaald zonder dat u het door heeft. Als u uw debiteurenbeheer uitbesteedt aan Fair Collect, dan kunt u zich bezighouden met de belangrijkste prioriteiten van uw bedrijf. Wij regelen uw debiteurenbeheer en zorgen ervoor dat alle facturen op tijd betaald worden.

Daarbij hebben wij een scherp oog voor detail. Zien wij dat de betalingstermijn voor een bepaalde factuur verstreken is? Dan zorgen wij er met onze klantvriendelijke aanpak voor dat deze alsnog zo snel mogelijk wordt voldaan. Daarbij gebruiken we alle digitale en innovatieve middelen die er zijn. Indien nodig kunnen wij de betreffende debiteur thuis opzoeken om te kijken of er nog een andere oplossing is. En dat is meteen het voordeel als u uw debiteurenbeheer uitbesteedt aan een incassobureau: wij weten alle kneepjes van het vak om debiteuren snel over te laten gaan tot betaling.

Close-up of Business people discussing a financial plan. Business meeting at the office