Rechtsbijstand

Introductie

Rechtsbijstand

Heeft u uw vordering niet ter incasso bij ons aangeboden, maar heeft u wel juridisch advies nodig bij een bepaalde procedure? Ook dan staat Fair Collect voor u klaar! Tegen een scherp tarief bieden wij u rechtsbijstand. Of u nu alleen advies nodig heeft of dat wij u moeten bijstaan tijdens een gerechtelijke procedure, het kan allemaal.

En wilt u nadat het vonnis is ontvangen deze ten uitvoer laten leggen? Dan kunnen wij dat voor u verzorgen. Zo niet, dan sluiten we na de gevraagde bijstand uw dossier en kunnen we terugkijken op een goede samenwerking. Niets moet, alles mag!

Magnifying glass on a legal contract

Een voorbeeld

Voorbeeld: wanneer u rechtsbijstand nodig heeft

Stel, u heeft na lang sparen een prachtige auto gekocht bij een garage. Helaas functioneert deze na een tijd niet meer naar behoren, maar de garagehouder geeft aan dat dit uw eigen schuld is en dat hij er niets aan kan doen. Ontzettend vervelend, want u wilt immers gewoon in uw nieuwe auto kunnen rijden zonder dat hij gebreken vertoont.

In zo’n geval kan rechtsbijstand van pas komen. In ons juridisch advies geven wij aan wat u het beste kunt doen om te regelen dat de garagehouder gewoon doet wat hij moet doen: namelijk uw auto repareren.

Wij kunnen u zelfs bijstaan tijdens de gerechtelijke procedure, mocht het helemaal uit de hand lopen. Wij brengen altijd een gedegen en eerlijk advies aan u uit. Heeft het geen zin om te procederen? Dan geven wij dit ook aan.

Betaalbaar

Snel

Door heel Nederland

Betrouwbare Informatie

Op ieder gewenst moment

Doelgericht

Signing legal document

Een korte uitleg

Wat is Rechtsbijstand

Eigenlijk is rechtsbijstand niets anders dan bijstand tijdens juridische kwesties. Hierbij zijn 2 elementen van belang:

  • Het leveren van de juiste en juridische expertise
  • Het bieden van financiële verlichting


Bij sommige zaken is het al genoeg om alleen wat juridische kennis te vergaren. Maar soms is er gedetailleerde kennis nodig van een juridisch vakgebied of moet er zelfs geprocedeerd worden. Het zal u niet verbazen dat de kosten dan hoog kunnen oplopen als de kennis die u nodig heeft, gespecialiseerder is.

Wat is het doel

Wat wilt bereiken met de rechtsbijstand?

Het is altijd goed om eerst te bedenken wat u precies wilt bereiken als u een gerechtelijke procedure in wilt gaan. Zo kan het zijn dat u morele genoegdoening wilt of juist gaat voor de financiële genoegdoening.

Hierbij adviseren wij u altijd eerlijk of het een procedure waard is die gevoerd moet worden. Een klachtenbrief hoeft namelijk niet veel tijd te kosten, maar het inschakelen van een mediator of de gang naar de rechter kan veel tijd, energie en geld kosten. Vraagt u eerst naar onze rechtsbijstand, dan wegen wij alle voor- en nadelen voor u tegen elkaar af. Wij houden hierbij altijd in het achterhoofd: gelijk hebben is niet automatisch gelijk krijgen. Hierop baseren wij ons advies tijdens de rechtsbijstand.

Law, advice and Legal services concept.

Contact Opnemen

Rechtsbijstand tegen een scherp tarief

Fair Collect levert rechtsbijstand tegen een scherp tarief. Onze samenleving wordt namelijk steeds complexer. We zijn de deur nog niet uit of er zijn nog meer regels en wetten bijgekomen.

Uiteraard zijn wij hiervan altijd op de hoogte, zodat wij elk moment klaar kunnen staan met de juiste juridische kennis. Heeft u rechtsbijstand nodig? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.