Diensten

Services

Onze Diensten

Bij alle diensten die Fair Collect aanbiedt staan wij garant voor een vriendelijke benadering die gecombineerd wordt met eenvoud en begrijpelijkheid. Benieuwd waarvoor u bij ons terecht kunt? Hier leest u alles over onze verschillende diensten.

Pre-incasso

Pre-incasso is een laatste poging om uw factuur betaalt te krijgen zonder dat uw klant-debiteur wordt belast met incassokosten. Omdat vreemde ogen dwingen is pre-incasso een bewezen en effectief middel om uw klant tot betaling te bewegen. De kosten van een pre-incasso zijn relatief laag. Pre-incasso kent verschillende varianten.

Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer is een vak apart. Zo moet u – als er facturen niet op tijd voldaan worden – uw debiteuren achter de broek aan zitten om de betaling rond te krijgen. Kostbare tijd, die u waarschijnlijk liever steekt in de kerntaken van uw bedrijf. Fair Collect kan het debiteurenbeheer voor u verzorgen. Wij bieden de mogelijkheid om door middel van een API-koppeling onze systemen te koppelen aan die van u. Zo kunnen wij uit uw naam onder andere facturen en eventuele herinneringen sturen. Bovendien heeft u altijd inzicht in wat wij doen, zodat u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Verhaalsonderzoek

Heeft het überhaupt zin om te gaan procederen? Dat komt naar voren in een verhaalsonderzoek. Met een verhaalsonderzoek onderzoeken wij welke bezittingen uw debiteur precies heeft. De uitkomst van dit onderzoek kan helpen bij uw keuze om wel of niet te gaan procederen.

Incasso

De wereld verandert. Constant. Hierdoor wordt er steeds meer gevraagd van degene die de incasso’s voor u verzorgt. Wij weten dat elke zaak uniek is. Daarom zoeken wij naar een aanpak die zowel het beste bij u, uw debiteur als beiden past. Wij doen dit op een klantvriendelijke manier en maken gebruik van alle digitale manieren die er zijn, om zo snel contact met uw debiteur te krijgen. Mocht dit niet lukken, dan staan wij ook bekend als een incassobureau die direct tot actie overgaat. Zo kunnen wij indien gewenst een dagvaarding uit laten brengen als er echt direct betaald moet worden. Uiteraard altijd in overleg met u.

Rechtsbijstand

U heeft geen vordering om ter incasso aan te bieden, maar wel juridisch advies nodig? Ook dit is mogelijk bij Fair Collect. Wij bieden u rechtsbijstand tegen een scherp tarief. Zo kunnen wij op uw verzoek enkel juridisch advies uitbrengen, maar ook is het mogelijk dat wij u bijstaan tijdens een procedure. Niets moet, alles mag.

Gerechtelijke Procedure

In een enkel geval is het voor ons helaas ook niet mogelijk om de betaling rond te krijgen. U heeft dan een vervelende keuze: wel of niet procederen? Ook hier maken wij het u graag makkelijker. Komt u tot de conclusie dat u wel wilt gaan procederen, dan zullen wij u bijstaan waar nodig. Wij voeren de procedure voor u uit zodat u krijgt waar u recht op heeft.